Levyjulkaisut

TOMJR
YLIANNOSTUS

Tanssiorkesteri (MjR, Kim Wist, Ilkka Hilden ja Petri Seivo) esiintyi 1980-luvun alun ympäri Suomen silloisia tanssilavoja kiertäen. Lemmy Kilmisterin Motorhead-yhtyeen lämppärinä H:gin jäähallissa saivat pojat paistatella 1982. Jukeboxeissa ja listoilla pyöri sellaiset biisit kuin Rock´n roll, Likaiset kadut ja Sydän lyö. Yliannostuksella on Kassu Halosen oivaltavia sovituksia mm. marimballe joka äänitysvaiheessa taltioitiin puolta hitaammalla nauhanopeudella. Halonen soitti myös levyn kosketinsoitinosuudet. Tanssimusiikkia soitettiin mutta nuoremman väen makuun.

KUUNTELE

Capacala
Koiran elämää

Cc oli iloinen ja rempsakka rytinäryhmä joka muotoili sanottavansa country- ja irlantilaishenkisen musiikin kautta omaan persoonalliseen muottiinsa. Keikkoja orkesteri teki 8 vuoden ajan akselilla Hanko-Ivalo. Koiran elämää-levyn tuotti Tom Nyman ja vierailijana lap steel-kitarassa ja dobrossa oli Olli Haavisto. Capacalan lyömäsoittaja "Ipe" Ismo Piipponen soittaa myös nykyisessä Teräskielet-bändissä.

Valheita & Totuuksia

Jukka Haikosen tuottama ja Flamingo-yhtiön julkaisema sävykäs sekä ilmaisurikas äänite josta löytyy soittimia steel pan-rummuista tuuban kautta jousikvartettiin. Äänitys tapahtui Kellokoskella entisessä viinatehtaassa joka nykyään toimii Itämerikeskus nimellä. Levyllä soitti Marko Rantanen, Sakari Löytty, Kari Makkonen, Janne Viksten, Erkki Tuura, Esa Tervola, Pale Saarinen, Ismo Piipponen, Mikko Perkoila ja Ilpo Niiranen.

KUUNTELE

Ruostuneet vanteet ja himmenneet lyhdyt

Tätä äänitettä työstettiin vanhassa hirsitalossa Tammisaaren Prästkullassa. Tuottajana toimi silloinkin Jukka Haikonen ja levyllä soittaa Ceystone Cops jonka kitaristi Ville "Lefty" Leppänen tekee tällä hetkellä blues-uraa ympäri maailmaa esiintyen. Q.Stonesta tuttu Sakari Löytty soitti lyömäsoittimet ja taustoja laulaa Värttinästä ja Kuunkuiskaajista tuttu Susan Aho.

KUUNTELE

KUUNTELE

Puukko

Puukko on kansanmusiikkia, Kanteletar-eeposta ja raskastakin heviä yhdistelevä äänite. Puukolla vierailee mm. Sakari Kukko, Muta Manninen, Masa Maijanen, Inehmo-lauluyhtye, Miri Miettinen, Kim Wist ja tuottajana hääri Kimmo Lehtiö. Rautavaara Worldorchestra on esiintynyt mm. Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla jossa konsertin taltio YLE:

KUUNTELE

KUUNTELE

III

Markojuhanin itsensä tuottama ja äänittämä kokonaisuus josta löytyy vaikutteita niin rokista, bluesista, reggaesta kuin kansanmusiikistakin. Taustalla soittaa nuorekas Tekosyyttömät-yhtye ( Teri Mantere, Pyry Mantere ja "Jopo" Johannes Pykäläinen) ja julkaisijana toimi Turenki Records. Vierailijana levyllä on Kuunkuiskaajat, Elias Kaskinen, Kyösti Järvelä, Saana Rautavaara, Tanja Deichmann, Ilari Rintala, Henrik Björklöf, Kim Wist, Markus Kaarto ja jousitrio Emmi Salo-Pauliina Pölönen-Johanna Mantere. Kaupungista kaupunkiin jousisovituksen teki Matteus Mykkänen.

KUUNTELE

KUUNTELE

Rick Abao
Riding the Sun

Riding the Sun on hatunnosto edesmenneelle amerikkalaiselle lauluntekijäl le Rick Abaolle. Taltiointi tehtiin 2006 Kimmo Lehtiön ja Miri Miettisen johdolla saksalais-suomalaisella kokoonpanolla Soundfactory studioilla Lohjalla. Levyllä esiintyy mm. Andre´ Tolba, Fritz Krisse, Peter Fessler ja Tanja Deichmann. Rautavaara debytoi levyllä englannin kielellä.

KUUNTELE

Viimeisen virran soutaja

Yhteistyö jossa MJR sävelsi, Topi Salmi sanoitti ja Einojuhani Rautavaara sovitti jousikvintetin lauluihin Viimeisen virran soutaja sekä Unten mailla. Jousikvartettia johti Sinikka Ala-Leppilampi itse 1.viulua soittaen, 2.viulussa Satu Tauro, alttoviulussa Sari Nevanko, sellossa Markus Pelli ja kontrabassossa Jukka Räikkönen. Laulut on esitetty kamariorkesterin säestyksellä Hailuodon musiikkipäivillä 2015 sekä Einojuhani Rautavaaran 85v. konsertissa Oulussa.

KUUNTELE

Käärmesaari

Kimmo Lehtiön tuottama ja Espanjan auringon alla alkunsa saanut biisikokonaisuus. Markojiin sanoitustarinat kertovat symbolisesti aikuisuuden käärmemaailmaan siirtymisestä ja menneen viattomuuden etsimisestä. Laulujen sävyt vaihtelevat hiljaisuuden ja laulajan lähellä olevan äänen herkkyydestä vimmaisen grungerokin runsaisiin tulkintoihin ihmisen alttiudesta pahaan ja hyvään sekä itseään että muita kohtaan. Äänitteen instrumenttien takana ovat Tom Nyman, Miri Miettinen, Jari "Heinä" Nieminen, Sami Yaffa, Jalo Nousiainen, Susan Aho, Andy Jahnsson, Sakari Tiikkaja, Teri Mantere ja Ilari Rintala. Levyn julkaisi Turenki Records.

KUUNTELE

Seuraava levy jo tekeillä

Markojuhani on jo aloittanut seuraavan levyn suunnittelua.

Levy toteutetaan yhteistössä Turenki Recordsin kanssa ja sen arvioitu julkaisuajankohta on keväällä 2017..

Seuraa sivustoa saadaksesi lisätietoja projektin etenemisestä.